woensdag 15 februari 2012

Het Tropisch Regenwoud
Een Tropisch Regenwoud is een woud dat is de tropen ligt, waar het heel warm en vochtig is. Er leven veel planten en diersoorten. 
Het Tropisch Regenwoud wordt bedreigt!!!
Het klimaat verandert veel te snel, met de oceanen gaat het niet goed en 80 procent van de oerbossen is al verdwenen.
Ook door houtkap en andere menselijke activiteiten word het woud bedreigt. Sommige Aziatische wouden zijn meer dan 100 miljoen jaar oud, en stammen daarmee uit de tijd van de dinosauriƫr.

           





                                     hier onder zie je waar het tropisch regenwoud ligt
                                           


                                                                





Duizenden jaren geleden woonde er al mensen in de tropisch regenwouden. Nu zijn er nog nakomelingen van deze volken. Elke groep heeft zijn eigen naam en gewoontes. Van alles wat ze in het woud vinden maken ze: huizen, gereedschap, wapen en nog veel meer. Ze weten welke planten en dieren eetbaar zijn, waar de die kunnen vinden en hoe ze ze moeten klaarmaken. Ook weten ze welke planten je voor medicijnen kan gebruiken. Ook kweken ze veel groentes. De meeste gewassen zijn rijst en bananen.
hier zie je een familie die in het Tropisch Regen woud woont
De oorspronkelijke bewoners van het Tropisch Regenwoud in Zuid-Afrika zijn de indianen. Nu wonen er nog twee stammen in het Zuid-Afrikaans Regenwoud, dat zijn de Arowakken en de Cariben. De Arowakken zijn de oorspronkelijke inwoners in de Zuid-Afrikaanse tropen. Zij hebben landbouw uitgevonden.
De Arowakken zijn door de Cariben van hun beste grond verdreven.
De Cariben zijn hele goede kustvaarders.
De hoofdstad van Cariben ligt aan het einde van de rivier de Marowijne. De Cariben leven van bijna alleen maar vis.
De indianen zorgen voor vijfenzeventig procent voor hun eigen voedsel, gereedschap enzovoort. De bosnegers of ook wel de Marons genoemd zijn afstammelingen van de zwarte slaven die ongeveer twee eeuwen geleden ontsnapt zijn van de plantages.


In het Tropisch Regenwoud leven heel veel dieren en groeien veel planten. Wetenschappers schatten dat er in totaal miljoenen van leven. Lang niet alle dieren en planten uit de tropische regenwouden zijn al ontdekt. Sommige (nog niet ontdekte ) soorten bevatten misschien stoffen die de ontwikkeling van medicijnen tegen aids, kanker of andere ziekten kunnen versneld worden als we de nog niet ontdekte dieren of planten vinden. Een aantal van deze soorten staat op de rand van uitsterven, omdat hun woonomgeving bedreigd wordt door houtkap. 



                              Hier zie je twee diersoorten die in het Tropisch Regenwoud leven












           












2 opmerkingen:

  1. Hoi Yana,

    Ziet er netjes en verzorgd uit! Zelfs de achtergrond heeft een tropische tint! Let wel op dat alle lettertypen hetzelfde zijn.

    RV

    Groetjes Juf Tessa
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen